Hrachová kaše zapečená se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová kaše zapečená se zelím
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 44520 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Hrách |
8 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Rajčatová šťáva |
20 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 150,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Sýr Eidam cihla 30%, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová kaše zapečená se zelím postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách uvaříme doměkka, slijeme vodu, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši. Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme a přimícháme do kaše. Naředíme rajčatovou šťávou, pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, nalijeme do něj hrachovou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem. |