Paříž specialität - koktejl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 2 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paříž specialität - koktejl
Paříž specialität - koktejl
Celkový čas: | 2 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44522 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
20 g | Med včelí |
6 cl | Smetana 6% (do kávy) |
1 dl | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 5,7mg |
Vláknina | 40,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paříž specialität - koktejl postup přípravy receptu:
1 | Dvě vychlazené vysoké koktejlové sklenky postavíme na pracovní plochu vedle sebe. Šejkr naplníme do 1/3 drceným ledem, přidáme med, vylijeme smetanu, nakonec přilijeme whisky, šejkr dobře uzavřeme a delší dobu a energicky koktej protřepeme. |
2 | Opatrně otevřeme šejkr a hotový koktejl přecedíme do připravených koktejlových sklenek a podáváme. |
Poznámka
Na přípravu dobrého koktejlu používáme čerstvý led. Nikdy ne takový, který už tak trochu tál.