Jednoduchý recept

Domácí karotkový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44523

Ingredience

50 g Cukr hroznový (glukóza)
500 g Karotka
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
2 ml Pektolytický enzym
100 ml Sirup cukrový
3 ml Sladová amyláza
200 ml Vodka
500 ml Šťáva karotková

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 448kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 50 mg
2% Bílkoviny 1 g

Domácí karotkový likér postup přípravy receptu:

1

Omytou karotku nakrájíme nadrobno, smícháme s karotkovou šťávou a rozmixujeme. Šťávu s karotkou dáme do nerezového hrnce, přidáme sladovou amylázu (3 ml/litr) a zahřejeme na 80°C, teplotu udržujeme asi 15 minut.

2

Pak necháme extrakt pomalu vychladnout na 40°C, přidáme pektolytický enzym (2 ml/litr) a po pomalém vychlazení vše prolisujeme přes nylonový sáček.

3

Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 24 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.

4

650 ml mrkvového extraktu - šťávy - smícháme se 200 ml vodky, 100 ml invertního cukrového sirupu a 50 g glukózy. Podle chuti přimícháme kyselinu citrónovou.

5

Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept