Fazole vařené se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole vařené se zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44526 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
160 g | Fazole |
7 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Solamyl |
5 g | Sůl |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 324,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole vařené se zelím postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme. |
2 | Předem namočené fazole přivedeme k varu, osolíme a vaříme asi 30 minut, kdy by měly začít měknout. Přisypeme zelí, okořeníme mletým pepřem, mletým muškátem a povaříme ještě deset minut, zahustíme solamylem, ochutíme česnekem a dovaříme. |
3 | Na kousku másla osmahneme cibuli a porce cibulkou ochutíme. |