Dezert z jablek a rebarbory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z jablek a rebarbory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44530 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
1,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 539,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 253,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert z jablek a rebarbory postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka zbavená jadřince nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě na středním plameni 3 minuty; nepřikrýváme. Přidáme očištěný a nakrájený stvol rebarbory a ještě 2-3 minuty vaříme. |
2 | Zahřejeme troubu na 200°C. |
3 | Do čtyř ohnivzdorných misek, předem vymazaných máslem, rozdělíme uvařená jablka s rebarborou. |
4 | Změklé máslo (60 g) umícháme s cukrem, přimícháme mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, mléko a vejce a promícháme. |
5 | Vzniklou směs nalijeme na jablka s rebarborou, které jsme si předem připravili do misek, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Povrch dostane zlatohnědou barvu. |
Poznámka
Rebarboru očistíme tak, že odkrojíme kořen, odstraníme vnější listy a dobře opláchneme studenou vodou. Nemusí se dlouho vařit, jinak ztrácí svou červenou barvu.