Jednoduchý recept

Dezert z jablek a rebarbory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44530
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 ks Jablka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
70 g Máslo čerstvé
180 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Reveň (Rebarbora)
1,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 397kJ
26% Sacharidy 93 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 28 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dezert z jablek a rebarbory postup přípravy receptu:

1

Oloupaná jablka zbavená jadřince nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě na středním plameni 3 minuty; nepřikrýváme. Přidáme očištěný a nakrájený stvol rebarbory a ještě 2-3 minuty vaříme.

2

Zahřejeme troubu na 200°C.

3

Do čtyř ohnivzdorných misek, předem vymazaných máslem, rozdělíme uvařená jablka s rebarborou.

4

Změklé máslo (60 g) umícháme s cukrem, přimícháme mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, mléko a vejce a promícháme.

5

Vzniklou směs nalijeme na jablka s rebarborou, které jsme si předem připravili do misek, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Povrch dostane zlatohnědou barvu.

Poznámka

Rebarboru očistíme tak, že odkrojíme kořen, odstraníme vnější listy a dobře opláchneme studenou vodou. Nemusí se dlouho vařit, jinak ztrácí svou červenou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept