Jednoduchý recept

Kuřecí maso dušené na zeleném kari

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44543
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička zelená
4 ks Cibulka jarní
600 ml Kokosové mléko
1 hrst Koriandr čerstvý
4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Omáčka rybí
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
400 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 674kJ
10% Sacharidy 34 g
45% Tuky 34 g
18% Sodík 359 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuřecí maso dušené na zeleném kari postup přípravy receptu:

1

Jarní ciubulku očistíme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme nahrubo pokrájené chilli papričky bez semínek, oloupaný zázvor, česnek, rybí omáčku, koriandrovou a petrželkovou nať, přilijeme vroucí vodu a promixujeme do hladké pasty.

2

Kuřecí maso bez kosti a kůže nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a maso na něm osmahneme dohněda. Po vyjmutí odložíme na talíř. Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a za stálého míchání 3-4 minuty orestujeme. Poté přidáme rozmixovanou směs a smažíme do zhoustnutí. Vložíme zpět maso, přilijeme kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Částečně zakryjeme a na mírném ohni povaříme cca 8-10 minut.

3

Měkké maso vyjmeme společně s paprikou. Omáčku dále vaříme 10-12 minut do zhoustnutí. Maso s paprikou vrátíme zpět do pánve, důkladně promícháme a povaříme 2-3 minuty.

4

Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept