Recept

Jemný borůvkový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4455

Ingredience

500 g Borůvky
60 g Cukr moučkový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko polotučné
150 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
150 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
12% Sacharidy 44 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 68 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jemný borůvkový koláč postup přípravy receptu:

1

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme máslo a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko, špetku soli a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, posypeme borůvkami a pečeme cca 50min.

3

Vychladlý koláč podáváme dozdobený šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept