Recept

Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44550

Ingredience

225 g Bambusové výhonky
2 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 l Kokosové mléko
450 g Kuřecí prsa
5 ks Limetka kafrová
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Červená kari pasta
12 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Galgan
0,5 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr celý
4 ks Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Krevetová pasta
1 kávová lžička Kurkuma
3 ks Limetka kafrová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
10 ks Pepř černý celý
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 954 kcal
Kilojoule 3 991kJ
25% Sacharidy 89 g
72% Tuky 54 g
36% Sodík 713 mg
68% Bílkoviny 38 g

Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme kari pastu. Na pávni nasucho cca 1-2 minuty osmahneme římský kmín a koriandrová semínka. Vložíme do hmoždíře, přidáme nahrubo nakrájené chilli papričky bez semínek, na tenké plátky pokrájené šalotky, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu a listy kafrové limety. Přisypeme černý pepř, skořici, kurkumu a sůl. Přidáme krevetovou pastu a koriandrové kořeny a zpracujeme na hrubší pastu. Poté postupně za stálého míchání přiléváme olej. Hotovou pastu přelijeme do sklenice, zavíčkujeme a uchováme v lednici.

2

Kuřecí maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka a zvolna přivedeme k varu. Když se začne tvořit škraloup, přidáme 2 lžíce připravené kari pasty, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíci cukru a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Vložíme kuřecí maso, promícháme a na mírném ohni vaříme 5-6 minut. Poté vlijeme zbytek kokosového mléka, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky a natrhané listy limety. Přivedeme opět k varu a stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem.

3

Hotovou omáčku rozdělíme na vyhřáté talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami a limetkovými listy a podáváme.

Poznámka

Kari pastu můžeme ve sklenici uchovat až 3 měsíce. Použijeme sterilované bambusové výhonky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept