Recept

Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44555
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krystal
250 g Kuřecí prsa
2 ks Limetka
200 ml Mléko kokosové
1 ks Papaya
2 polévková lžíce Tamarindová pasta
300 ml Vývar drůbeží
Kari pasta
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Krevetová pasta
1 kávová lžička Kurkuma
3 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 422kJ
22% Sacharidy 81 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 543 mg
40% Bílkoviny 23 g

Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme žlutou kari pastu. Chilli papričky bez semínek nakrájíme nahrubo, česnek a šalotku také pokrájíme, citronovou trávu nasekáme, čerstvou kurkumu nastrouháme, nebo použijeme lžičku mleté kurkumy. Vše vložíme do mixéru, přidáme krevetovou pastu a sůl a zpracujeme na hrubší pastu.

2

Vývar vlijeme do woku a přivedeme k varu. Vmícháme hotovou pastu, znovu zahřejeme a jakmile směs začne vařit, přidáme tamrindovou pastu rozmíchanou v trošce vroucí vody, cukr, kokosové mléko, oloupanou a na plátky nakrájenou papáju a na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí. Na středním ohni povaříme cca 15 minut za stálého míchání doměkka. Přilijeme šťávu vymačkanou z jedné limetky, směs rozdělíme do předehřátých misek, dozdobíme plátky limetky a ihned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept