Recept

Likér z vlašských ořechů

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Likér z vlašských ořechů 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44557
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

7,5 dl Calvados
25 g Citronová kůra
1 špetka Nové koření mleté
250 g Ořechy vlašské
200 ml Sirup cukrový
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 16 g
0% Sodík 2 mg
7% Bílkoviny 4 g

Likér z vlašských ořechů postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme extrakt z jader vlašských ořechů: vyloupaná jádra očistíme (nejlépe hrubým štětcem), nasucho je v teflonové pánvi orestujeme dozlatova. Dáme je do sklenice, přimícháme 1 špetku nového koření, 1 špetku zázvoru a 25 g čerstvých citronových slupek, vše zalijeme 7.5 dl vysokoprocentního neutrálního alkoholu. Nádobu uzavřeme a odložíme na týden na chladné a temné místo.

2

Po týdnu přefiltrujeme extrakt přes nylonový filtr do druhé nádoby a zavřeme ji. Zbytek ořechů zalijeme 1 l vody, zakryjeme a necháme do druhého dne, kdy opět směs s ořechy přefiltrujeme, oba filtráty protřepeme a uložíme do chladničky do dalšího dne. Případné kapičky oleje odstraníme.

3

Obě tekutiny spojíme při pokojové teplotě. Do 800 ml ořechového extraktu přimícháme 200 ml cukrového sirupu. Podle chuti můžeme dát cukrového sirupu méně.

Poznámka

Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Obsah alkoholu 18-20% objemových jednotek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept