Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44558

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
350 g Houby čerstvé
1,5 kg Kuřecí prsa
105 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
350 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
2% Sacharidy 6 g
32% Tuky 24 g
31% Sodík 629 mg
106% Bílkoviny 59 g

Plněné kuřecí kapsy postup přípravy receptu:

1

Žampiony oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, petržel nasekáme najemno (několik snítek si ponecháme na ozdobu), čerstvé houby (hříbky nebo hlívu ústřičnou) nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme se solí.

2

Kuřecí prsa nařežeme na silné řízky. Ostrým nožem do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme plnit, osolíme je a opepříme.

3

Odřezky masa umeleme na masovém strojku, přidáme ušlehané vejce, osolíme a opepříme.

4

Žampiony zalijeme citrónovou šťávou a rozmixujeme najemno.

5

V pánvi rozehřejeme 55 g másla, přidáme rozmixované žampiony a 10 minut restujeme na prudkém ohni. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ještě 5 minut vaříme. Pak odstavíme. Když směs vychladne, smícháme jí s umletými masovými odřezky s vejcem a 1 lžící nasekané petrželové natě. Žampionovou směsí naplníme masové kapsy. Sepneme je párátkem a dáme zakryté na 15 minut napařovat nad hrncem s vroucí vodou.

6

Na menší pánvi rozehřejeme 25 g másla, přidáme nakrájené houby, lžíci petrželové natě, česnek se solí, opepříme a 10 minut restujeme. Občas zamícháme.

7

Do menšího rendlíku nalijeme drůbeží vývar a na prudkém ohni vaříme, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Přidáme zbylou petrželovou nať a pomocí mixeru vmícháváme posledních 25 g másla.

8

Na talíře rozdělíme restované houby, na ně položíme plněné kuřecí kapsy, z nichž jsme odstranili párátka, vše zalijeme máslovou omáčku a ozdobíme snítkou petržele.

Poznámka

Podáváme s opečenými nebo smetanovými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept