Plněné kuřecí kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné kuřecí kapsy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44558 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Houby čerstvé |
1,5 kg | Kuřecí prsa |
105 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 222,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné kuřecí kapsy postup přípravy receptu:
1 | Žampiony oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, petržel nasekáme najemno (několik snítek si ponecháme na ozdobu), čerstvé houby (hříbky nebo hlívu ústřičnou) nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme se solí. |
2 | Kuřecí prsa nařežeme na silné řízky. Ostrým nožem do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme plnit, osolíme je a opepříme. |
3 | Odřezky masa umeleme na masovém strojku, přidáme ušlehané vejce, osolíme a opepříme. |
4 | Žampiony zalijeme citrónovou šťávou a rozmixujeme najemno. |
5 | V pánvi rozehřejeme 55 g másla, přidáme rozmixované žampiony a 10 minut restujeme na prudkém ohni. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ještě 5 minut vaříme. Pak odstavíme. Když směs vychladne, smícháme jí s umletými masovými odřezky s vejcem a 1 lžící nasekané petrželové natě. Žampionovou směsí naplníme masové kapsy. Sepneme je párátkem a dáme zakryté na 15 minut napařovat nad hrncem s vroucí vodou. |
6 | Na menší pánvi rozehřejeme 25 g másla, přidáme nakrájené houby, lžíci petrželové natě, česnek se solí, opepříme a 10 minut restujeme. Občas zamícháme. |
7 | Do menšího rendlíku nalijeme drůbeží vývar a na prudkém ohni vaříme, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Přidáme zbylou petrželovou nať a pomocí mixeru vmícháváme posledních 25 g másla. |
8 | Na talíře rozdělíme restované houby, na ně položíme plněné kuřecí kapsy, z nichž jsme odstranili párátka, vše zalijeme máslovou omáčku a ozdobíme snítkou petržele. |
Poznámka
Podáváme s opečenými nebo smetanovými bramborami.