Recept

Koláč s datlemi a kardamomovým pudinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44559

Ingredience

375 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mandle
250 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
125 g Pistácie
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Tresť vanilková
6 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
200 g Datle

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 446kJ
30% Sacharidy 107 g
51% Tuky 38 g
5% Sodík 102 mg
37% Bílkoviny 21 g

Koláč s datlemi a kardamomovým pudinkem postup přípravy receptu:

1

Vypeckované a nadrobno nakrájené datle s vodou a jedlou sodou na mírném ohni přivedeme k varu a 5-6 minut vaříme. Jsou-li datle měkké přidáme kostky másla a mícháme aby se rozpustilo.

2

Hotovou směs vylijeme do misky. Až trochu zchladne přidáme rozšlehaná vejce, krupicový cukr, mouku s práškem do pečiva, mleté nové koření, jemně nasekané pistáciové oříšky, vanilkovou esenci a promícháme.

3

Těsto nalijeme do máslem vymazané koláčové formy, nebo šest pudinkových misek, s pečicím papírem a pečeme 45-50 minut (v pudinkových miskách kratší dobu) v troubě na 190°C.

4

Připravíme kardamomový pudink. Do pěny ušleháme 6 žloutků se 125 g krupicového cukru. V nerezovém kastrůlku ohříváme 250 ml mléka, 250 ml smetany, 2 lžičky semínek kardamomu na mírném plameni. Přivedeme k bodu varu a dále nevaříme. Potom přecedíme, vmícháme žloutkovou pěnu, nalijeme zpátky do kastrůlku a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí.

5

Upečený koláč necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme. Nakrájíme na plátky, podáváme s teplým pudinkem posypaným nasekanými pistáciovými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept