Jednoduchý recept

Kuře na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44562

Ingredience

1 ks Bobkový list
150 g Cibule sterilovaná
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
4 dl Víno červené
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 301kJ
2% Sacharidy 9 g
47% Tuky 35 g
24% Sodík 485 mg
54% Bílkoviny 30 g

Kuře na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa bez kosti opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

2

Rozpálíme na pánvi olej, osmahneme na něm kuřecí maso a poté vyndáme z pánve. Vypečenou šťávu přecedíme.

3

Polovinu másla rozpustíme ve woku. Očistíme žampiony a osmahneme je s okapanými cibulkami. Přidáme scezený výpek a červené víno. Nalijeme smetanu, přidáme bobkový list a tymián. Kousky kuřete dáme znovu do woku a dusíme 25 minut. Poklademe zbylým máslem, zamícháme a servírujeme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept