Kuře na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na červeném víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Cibule sterilovaná |
500 g | Kuřecí prsa |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
4 dl | Víno červené |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 156,4mg |
Draslík | 835,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule sterilovaná, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kosti opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. |
2 | Rozpálíme na pánvi olej, osmahneme na něm kuřecí maso a poté vyndáme z pánve. Vypečenou šťávu přecedíme. |
3 | Polovinu másla rozpustíme ve woku. Očistíme žampiony a osmahneme je s okapanými cibulkami. Přidáme scezený výpek a červené víno. Nalijeme smetanu, přidáme bobkový list a tymián. Kousky kuřete dáme znovu do woku a dusíme 25 minut. Poklademe zbylým máslem, zamícháme a servírujeme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.