Jednoduchý recept

Křepelka pečená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44563
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Calvados
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Jablka
200 g Játra drůbeží
2 ks Křepelka
500 g Listové těsto
4 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
2 plátek Šunka dušená
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 plátek Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 806kJ
15% Sacharidy 53 g
53% Tuky 40 g
18% Sodík 355 mg
46% Bílkoviny 26 g

Křepelka pečená postup přípravy receptu:

1

Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí.

2

Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky.

3

Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout.

4

Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou.

5

Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta.

6

Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut.

7

Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept