Jednoduchý recept

Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44568

Ingredience

53 g Cukr krupice
32 g Maizena - kukuřičný škrob
33 g Omidžo
1 g Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 321kJ
5% Sacharidy 20 g
0% Tuky 0 g
5% Sodík 101 mg
0% Bílkoviny 0 g

Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon postup přípravy receptu:

1

Ovoce omidžo důkladně propláchneme pod tekoucí vodou

2

a namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom vodu, ve které jsme ovoce máčeli, scedíme přez bavlněnou utěrku.

3

Polovinu této tekutiny vlijeme do hrnce, vsypeme do ní cukr, dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 5 minut. V druhé polovině této tekutiny rozmícháme škrob a přilijeme k zahřáté polovině. Potom směs vaříme za stálého míchání ještě 5 minut. Když začne být tekutina lepkavá, vaříme ji ještě 2 minuty.

4

Potom hustou tekutinu vlijeme do ploché nádoby, nejlépe hranatého tvaru a necháme vychladnout v lednici.

5

Vychladlý dezert nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary.

6

Želatinové kousky podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept