Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 44568 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
53 g | Cukr krupice |
32 g | Maizena - kukuřičný škrob |
33 g | Omidžo |
1 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omidžo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon postup přípravy receptu:
1 | Ovoce omidžo důkladně propláchneme pod tekoucí vodou |
2 | a namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom vodu, ve které jsme ovoce máčeli, scedíme přez bavlněnou utěrku. |
3 | Polovinu této tekutiny vlijeme do hrnce, vsypeme do ní cukr, dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 5 minut. V druhé polovině této tekutiny rozmícháme škrob a přilijeme k zahřáté polovině. Potom směs vaříme za stálého míchání ještě 5 minut. Když začne být tekutina lepkavá, vaříme ji ještě 2 minuty. |
4 | Potom hustou tekutinu vlijeme do ploché nádoby, nejlépe hranatého tvaru a necháme vychladnout v lednici. |
5 | Vychladlý dezert nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary. |
6 | Želatinové kousky podáváme studené. |