Jednoduchý recept

Rýžový punč zdobený piniemi - Šikhé

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44571

Ingredience

160 g Cukr krupice
10 g Oříšky piniové
360 g Rýže loupaná
115 g Sladový extrakt
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 528kJ
8% Sacharidy 28 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
3% Bílkoviny 2 g

Rýžový punč zdobený piniemi - Šikhé postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme máčet ve studené vodě asi 30 minut. Potom nabobtnalou rýži necháme okapat na sítu. Vodu zahřejeme asi na 40°C a rozmícháme v ní sladový prášek. Směs necháme 30 minut uležet. Namočený sladový prášek zpracujeme rukama a scedíme. Po vymačkání odstraníme tuhé části a sladovou vodu necháme klesnout ke dnu. Když se sediment usadí, slijeme opatrně vodu z povrchu pro další využití. Z piniových oříšků odřízneme vršky a oloupeme je mnutím v utěrce.

2

Slitou vrchní vodu vijeme do hrnce, přisypeme k ní rýži, přivedeme k varu a vaříme 4 minuty. Když rýže nabobtná, intenzitu ohně snížíme a rýži ještě 10 minut dusíme.

3

Potom dáme směs do termohrnce a zahřejeme na 60°C - 65°C

4

a necháme v hrnci 3 - 4 hodiny. Když se zrníčka rýže začnou vyplavovat na povrch, rýži zcedíme přez síto a propláchneme ji pod studenou vodou, abychom ji zbavili sladké chuti. Fermentovanou vodu, která zbyla ze zcezování rýže, vlijeme zpět do hrnce, přisypeme propláchnutou rýži a znovu přivedeme k varu. Když se voda s rýží začne vařit, odstraníme pěnu a rýžový punč necháme vychladnout. Před podáváním necháme dovychladit v lednici.

5

Rýžový punč podáváme nalitý v pohárech, ozdobený zrníčky rýže a piniovými oříšky. Nápoj podáváme studený při oslavách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept