Jednoduchý recept

Dort z brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 44577
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1,5 kg Brambory
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 ks Pórek
6 ks Šalotka
1 špetka Sůl
10 dkg Sýr Parmezán
1 hrst Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
24% Sacharidy 86 g
10% Tuky 7 g
19% Sodík 387 mg
35% Bílkoviny 19 g

Dort z brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kolečka. Pórek opláchneme a také pokrájíme na kolečka, šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno, na jemno sekáme petrželovou nať. Parmezán nastrouháme.

2

Do hluboké formy na pečení dáme mastnou fólii. Na pánvi rozpálíme olej a na něm přibližně 15 minut smažíme pórek, šalotky i tymián dokud nezměknou a nemají zlatavý nádech. Pak přidáme petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme.

3

Přibližně polovinu bramborových koleček naskládáme na dno formy, na ně dáme třetinu smažené pórkové směsi. Vložíme další vrstvu brambor, na ně opět směs a tak pokračujeme až do vyčerpání připravených surovin. Zcela nahoře musí být brambory.

4

Vše zalijeme smetanou, na ni nasypeme nastrouhaný Parmezán smíchaný s paprikou.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů asi 40 minut, dokud brambory nezměknou. Posléze necháme 5 minut zchadnout a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme také udělat více malých porcí (dortíků) v menších miskách. V takovém případě se samozřejmě zkracuje i doba pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept