Kuřecí kousky flambované na brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kousky flambované na brandy
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bambusové výhonky |
1 ks | Bobkový list |
5 polévková lžíce | Brandy |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
1000 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 719,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Kuře, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kousky flambované na brandy postup přípravy receptu:
1 | Slaninu rozkrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli, bambusové výhonky a petrželovou nať nadrobno, česnek utřeme se solí. |
2 | Kuře omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Porce osolíme, opepříme. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej se slaninou, přidáme porce kuřete a restujeme je. Maso několikrát obrátíme, aby bylo opečené ze všech stran do zlatova. |
4 | Přidáme cibuli a zalijeme brandy. Brandy zapálíme a pánví pohybujeme tak, aby se všechny porce kuřete chvíli flambovaly. |
5 | Přendáme maso do pekáče, přidáme česnek, petržel, bambusové výhonky, bobkový list a hřebíček, důkladně promícháme, podlijeme vývarem a vínem. Přiklopíme a necháme péci v troubě předehřáté na 200 °C. Během pečení porce několikrát obrátíme a poléváme vypečenou šťávou. Pečeme 75 - 90 minut, dokud kuře není hotové. Pozor, nesmí se vysušit! |
6 | Vyjmeme bobkový list a hřebíček a podáváme s bramborovými kroketami a dušenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Přidat můžeme i nasekané vlašské ořechy a nakrájené olivy.