Bramborový salát se slaninou a dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se slaninou a dresinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44579 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 dl | Majonéza |
1 hrst | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 123,6mg |
Draslík | 973,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Majonéza, Máta, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát se slaninou a dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou a vaříme, dokud nezměknou. Uvařené necháme okapat a vychladnout, pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky. |
2 | Vejce dáme do hrnku, zalijeme studenou vodou. Tu přivedeme k varu a vajíčka vaříme 10 minut. Horkou vodu slijeme, vejce ochladíme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme skořápky, vajíčka nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Slaninu pokrájíme na malé kousky, v pánvi opékáme přibližně 10 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka, opečenou osušíme savý papírový ubrouskem a necháme vychladnout. |
4 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na jemno nasekáme i šalotky, kopr a mátu. |
5 | Uvařené a nakrájené vychladlé brambory, usmaženou slaninu, nakrájená vajíčka, cibuli, kopr, šalotky i mátu promícháme v míse. |
6 | Dresing připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, jogurt a hořčici. Pak ho po lžících přidáváme k bramborové směsi a promícháváme, podle chuti přidáme pepř a sůl. |
Poznámka
Servírujeme studené.