Jednoduchý recept

Rybí směs s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44586

Ingredience

1 špetka Bazalka
2 ks Celer - nať
2 ks Cuketa
500 g Filé rybí
21 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
400 g Rajčata
1 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
8% Sacharidy 29 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 38 mg
112% Bílkoviny 63 g

Rybí směs s pórkem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na jemno. Omyjeme také celerovou nať a cukety, pokrájíme je na kolečka, očištěné žampiony na plátky, rajčata po omytí rozkrájíme na malé kousky. Bazalku a petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, poté 1 - 2 minuty smažíme česnek s pórkem, dokud pórek nezměkne. Přidáme oregano, plátky žampionů a kolečka celerové natě, vše za stálého míchání smažíme další 2 - 3 minuty. Pak vmícháme rajčatový protlak a vaříme přibližně 4 minuty, dokud směs nemá temně rudou barvu.

3

Přidáme kolečka cuket, kousky rajčat a víno, přivedeme do varu, za občasného míchání vaříme 5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Do směsi vložíme rybí filé a dusíme přibližně 5 minut. Pokud bychom rybu vařili příliš dlouho, maso by se rozpadlo. Nakonec vmícháme bazalku a petrželovou nať.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je jemná bramborová kaše s rozmarýnem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept