Rybí směs s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí směs s pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44586 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 ks | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
500 g | Filé rybí |
21 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
1 dl | Víno bílé |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Oregano sušené, Rajčata, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Filé rybí, Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí směs s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na jemno. Omyjeme také celerovou nať a cukety, pokrájíme je na kolečka, očištěné žampiony na plátky, rajčata po omytí rozkrájíme na malé kousky. Bazalku a petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, poté 1 - 2 minuty smažíme česnek s pórkem, dokud pórek nezměkne. Přidáme oregano, plátky žampionů a kolečka celerové natě, vše za stálého míchání smažíme další 2 - 3 minuty. Pak vmícháme rajčatový protlak a vaříme přibližně 4 minuty, dokud směs nemá temně rudou barvu. |
3 | Přidáme kolečka cuket, kousky rajčat a víno, přivedeme do varu, za občasného míchání vaříme 5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Do směsi vložíme rybí filé a dusíme přibližně 5 minut. Pokud bychom rybu vařili příliš dlouho, maso by se rozpadlo. Nakonec vmícháme bazalku a petrželovou nať. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je jemná bramborová kaše s rozmarýnem