Husí stehna s rajčaty a kapiemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí stehna s rajčaty a kapiemi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44587 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
2 ks | Husí stehna |
500 g | Kapie |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 414,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí stehna, Kapie, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí stehna s rajčaty a kapiemi postup přípravy receptu:
1 | Husí stehna omyjeme, osušíme, potřeme sladkou paprikou a solí. |
2 | V kastrolu rozpustíme sádlo, stehna osmahneme po všech stranách, polovinu tuku slijeme. |
3 | Oloupeme cibuli a rozčtvrtíme ji, osmahneme v kastrolu, přilijeme 1 dl vody, hrnec zakryjeme a pod pokličkou dusíme. Stehna obracíme a podléváme vypečenou šťávou. |
4 | Rozpůlíme kapie, odstraníme jadřince a stopky, omyjeme, nakrájíme na proužky. V horké vodě blanšírujeme rajčata, poté je opláchneme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme také na proužky. |
5 | Stehna dusíme 60 minut, poté k nim přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, krátce podusíme. |
6 | Před podáváním můžeme stehna vykostit. Zeleninu dáme na servírovací mísu, maso položíme navrch. |
Poznámka
Servírujeme horké. Nejvhodnější přílohou jsou bramborové knedlíky.