Ořechový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový dezert
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4459 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
420 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
150 g | Ořechy vlašské |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
10 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 407,2mg |
Draslík | 295,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový dezert postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme žloutky s 300g cukru a vodou, přidáme mouku, mleté ořechy, kypřicí prášek a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme cca 40min. |
3 | Mezitím připravíme krém. Ve vodní lázni šleháme celá vejce s cukrem do zhoustnutí. Necháme vychladnout a poté postupně vmícháme máslo a kakao. |
4 | Upečený korpus necháme vychladnout, naneseme krém, nakrájíme na kostky a podáváme. |