Omidžový punč - Ómidžá hwáče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omidžový punč - Ómidžá hwáče
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 44590 |
Kategorie: | Limonády |
Ingredience
125 g | Hrušky |
36 g | Med včelí |
20 g | Omidžo |
3,5 g | Oříšky piniové |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 47,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Med včelí, Oříšky piniové, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omidžo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omidžový punč - Ómidžá hwáče postup přípravy receptu:
1 | Ovoce omidža přebereme a opláchneme pod tekoucí vodou. |
2 | Přebrané omidža necháme máčet ve studné vodě asi 12 hodin. |
3 | Hrušku oloupeme a nakrájíme na plátky. Z plátků vykrájíme vykrajovátky tvary květů - nejlépe květy hrušně. Očistíme piniové oříšky mnutím v utěrce. |
4 | Vodou nasáklá omidža přecedíme přes utěrku a do vody, ve které jsme ovoce namáčeli, přimícháme cukr a med. |
5 | Tento nápoj podáváme studený, ozdobený piniemi a vykrájenými plátky hrušky. |