Jednoduchý recept

Křepelka s limetkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44591
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
2 ks Křepelka
2 ks Limetka
5 polévková lžíce Martell cognac
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 dl Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,068 kcal
Kilojoule 4 467kJ
4% Sacharidy 14 g
116% Tuky 87 g
87% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Křepelka s limetkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Opláchneme křepelky pod studenou tekoucí vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Zavineme je do plátků slaniny a přichytíme kuchyňskou nití.

2

Rozpálíme v pánvi olej a smažíme 20 minut křepelky, dokud nejsou měkké. Poté je vyndáme a uchováme v teple. Odejmeme opatrně plátky slaniny. Vypečenou šťávu smícháme s koňakem, nalijeme do hrnce s telecím vývarem a přidáme smetanu. Povaříme.

3

Opláchneme horkou vodou limetky, osušíme a nastrouháme kůru na tenké proužky, které přidáme do omáčky. Zbytek limetky zbavíme dužiny a polovinu ovoce nakrájíme na plátky. Druhou část rozloupneme na dílky, odstraníme z nich slupku a pokrájíme na malé kousky, přidáme též do omáčky. Omáčku necháme vyvařit, aby měla krémovou konzistenci. Vyndáme limetkovou kůru, osolíme a opepříme. Přidáme do omáčky výpek a cukr.

4

Křepelky naaranžujeme na tác, ozdobíme plátky limetky a podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept