Jednoduchý recept

Kachna pečená s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44595

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr krupice
800 g Kachna mražená
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
0,5 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
3% Sacharidy 10 g
94% Tuky 70 g
9% Sodík 175 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kachna pečená s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme, odkrojenou zelenou nať v délce 15 cm omyjeme, osušíme. Rozpustíme ve woku máslo, omahneme na něm pokrájenou cibulku, poté ji poprášíme cukrem a svaříme za stálého míchání s 2 lžícemi sójové omáčky. Osolíme, necháme vychladnout.

2

Kachnu opláchneme a osušíme. Potřeme solí a pepřem zevnitř i zvenčí, odřízneme krk, naplníme jarní cibulkou - zelené stonky nati by měly trochu vyčnívat - a svážeme kuchyňskou nití.

3

Do ohnivzdorné nádoby vložíme kachnu, po stranách rozmístíme drůbky, podlijeme máslem, na kterém se smažila cibulka a dáme na 120 minut péct do předehřáté trouby. Po 15 minutách přidáme vodu.

4

Smícháme sherry, 2 lžíce sójové omáčky a strouhaný zázvor, tuto směs přilijeme do ohnivzdorné mísy po 30 minutách.

5

Z hotové kachny odstraníme kuchyňskou niť, přendáme kachnu na podnos a dáme do tepla. Vypečenou šťávu prohřejeme, přidáme vodu, sebereme tuk a výpek smícháme se zakysanou smetanou. Osolíme a přidáme i zbylou sójovou omáčku.

6

Pečenou kachnu podáváme s omáčkou.

Poznámka

Přidávaná voda musí být horká. Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept