Míchaný salát s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný salát s paprikami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44596 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Majonéza |
2 ks | Okurky nakládané |
5 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Na brambory | |
---|---|
300 g | Brambory |
600 ml | Voda pitná |
Na vejce | |
3 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 203,5mg |
Draslík | 769,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,3mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Majonéza, Okurky nakládané, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana, Brambory, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaný salát s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, pokrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Rajčata krájíme na kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky, pažitku sekáme nadrobno. |
2 | Zálivku připravíme smícháním smetany s majonézou, cukrem, pepřem, solí a pažitkou. |
3 | Všechnu suroviny vložíme do mísy, přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.