Vepřová panenka ve vajíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka ve vajíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 ml | Olej rostlinný |
1,5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
240 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 956,4mg |
---|---|
Cholesterol | 168,5mg |
Draslík | 377,2mg |
Vláknina | 258,0mg |
Vitamín A | 124,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka ve vajíčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku nebo vepřovou kýtu opláchneme, ukrojíme plátek, lehce jej naklepeme, okraje nařízneme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. |
2 | Ve vhodné nádobě rozšleháme vejce a smícháme je s prosátou moukou. |
3 | Plátky masa namočíme do rozšlehaných vajec a vkládáme je do horkého oleje. |
4 | Zpočátku plátky smažíme rychleji, potom zvolna dosmažíme. |