Jednoduchý recept

Jihothajské dušené kuřecí na kari

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44602

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 hrst Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr krupice
400 ml Kokosová smetana
1000 g Kuře
2 ks Limetka
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
250 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
Kari pasta
1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr celý
1 kávová lžička Krevetová pasta
1 kávová lžička Kurkuma
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,365 kcal
Kilojoule 5 712kJ
10% Sacharidy 37 g
142% Tuky 107 g
36% Sodík 723 mg
99% Bílkoviny 56 g

Jihothajské dušené kuřecí na kari postup přípravy receptu:

1

Nejprve vykostíme kuře a maso nakrájíme na kousky. Připravíme kari pastu. Všechny přísady vložíme do mixéru či hmoždíře a zpracujeme na hladkou pastu. Odložíme stranou.

2

Ve woku rozpálíme olej a rozdrcený česnek na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, orestujeme po všech stranách a vyjmeme. Do výpeku přidáme připravenou pastu a vlijeme polovinu kokosové smetany. Krátce povaříme, až se začne uvolňovat silné aroma. Vrátíme zpět kousky masa, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a přilijeme zbytek smetany, rybí omáčku, šťávu vymačkanou z limetek a přisypeme cukr. Znovu promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.

3

Hotovou směs rozdělíme na talíře nebo do misek, posypeme nadrobno nasekanými chilli papričkami bez semínek a jarní cibulkou a ihned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept