Jihothajské dušené kuřecí na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihothajské dušené kuřecí na kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44602 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 hrst | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 ml | Kokosová smetana |
1000 g | Kuře |
2 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
250 ml | Vývar drůbeží |
Kari pasta | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Koriandr celý |
1 kávová lžička | Krevetová pasta |
1 kávová lžička | Kurkuma |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 606,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 511,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kuře, Limetka, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Kmín římský, Koriandr celý, Kurkuma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokosová smetana , Vývar drůbeží, Chilli papričky - vločky, Krevetová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihothajské dušené kuřecí na kari postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vykostíme kuře a maso nakrájíme na kousky. Připravíme kari pastu. Všechny přísady vložíme do mixéru či hmoždíře a zpracujeme na hladkou pastu. Odložíme stranou. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a rozdrcený česnek na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, orestujeme po všech stranách a vyjmeme. Do výpeku přidáme připravenou pastu a vlijeme polovinu kokosové smetany. Krátce povaříme, až se začne uvolňovat silné aroma. Vrátíme zpět kousky masa, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a přilijeme zbytek smetany, rybí omáčku, šťávu vymačkanou z limetek a přisypeme cukr. Znovu promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut. |
3 | Hotovou směs rozdělíme na talíře nebo do misek, posypeme nadrobno nasekanými chilli papričkami bez semínek a jarní cibulkou a ihned teplé podáváme. |