Tagliatelle s mušlemi na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s mušlemi na víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44604 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kg | Mušle srdcovky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
225 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 507,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Mušle srdcovky, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s mušlemi na víně postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce dáme mušle, víno, nahrubo nakrájený česnek, polovinu nahrubo pokrájené petrželky, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 5 minut, poté mušle vyndáme, polovinu vyloupeme, tekutinu procedíme a odložíme. Ve větším hrnci si na oleji osmahneme na jemno rozkrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, chilli papričku, odloženou tekutinu, směs osolíme a opepříme. Na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do omáčky vložíme vyloupané mušle a zamícháme. Těstoviny důkladně scedíme, smícháme s omáčkou, na talíři pak ozdobíme nevyloupanými mušlemi a posypeme zbývající petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme horké.