Recept

Tagliatelle s mušlemi na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 44604
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 kg Mušle srdcovky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Tagliatelle
225 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 645kJ
24% Sacharidy 87 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 199 mg
83% Bílkoviny 47 g

Tagliatelle s mušlemi na víně postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce dáme mušle, víno, nahrubo nakrájený česnek, polovinu nahrubo pokrájené petrželky, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 5 minut, poté mušle vyndáme, polovinu vyloupeme, tekutinu procedíme a odložíme. Ve větším hrnci si na oleji osmahneme na jemno rozkrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, chilli papričku, odloženou tekutinu, směs osolíme a opepříme. Na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do omáčky vložíme vyloupané mušle a zamícháme. Těstoviny důkladně scedíme, smícháme s omáčkou, na talíři pak ozdobíme nevyloupanými mušlemi a posypeme zbývající petrželkou.

Poznámka

Servírujeme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept