Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44606 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Koriandr čerstvý |
450 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
115 g | Koriandr celý |
6 polévková lžíce | Ocet rýžový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 184,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej sezamový, Omáčka rybí, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Koriandr celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Ocet rýžový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa vykostíme a kůži ponecháme. Rozložíme na pracovní plochu, překryjeme fólií a naklepeme. Poté je přemístíme do mísy. |
2 | Ve džbánku důkladně promícháme sezamový olej, rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, rybí omáčku a cukr. Směsí přelijeme maso tak, aby bylo rovnoměrně obalené. Zakryté fólií necháme min. 20 minut marinovat na chladném místě. |
3 | Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme rýžový ocet a rozmícháme v něm cukr. Ochutíme solí a na mírném ohni necháme zhoustnout za stálého míchání. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať. Hotovou omáčku přelijeme do servírovací misky. |
4 | Kuřecí prsa opečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme dalších cca 5 minut dozlatova. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme plátky limetky a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s vařenou rýží. Čas přípravy je včetně doby marinování masa.