Jednoduchý recept

Holoubata s pomerančovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44608

Ingredience

4 ks Holoubata
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
4 polévková lžíce Sherry brandy
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 981kJ
3% Sacharidy 9 g
30% Tuky 23 g
27% Sodík 541 mg
95% Bílkoviny 53 g

Holoubata s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Holoubata opláchneme, osušíme, podélně rozpůlíme, potřeme solí a pepřem.

2

Rozpálíme v ohnivzdorné nádobě olej a holoubata orestujeme. Omyjeme neoloupaný pomeranč, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu, 5 minut smažíme. Smícháme pomerančovou šťávu, sherry, sójovou omáčku a část přilijeme k holoubatům. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Postupně přiléváme zbylou omáčku.

3

Hotová holoubata vyndáme. Vypečenou šťávu podlijeme vodou, prohřejeme a přecedíme, hotový pokrm šťávou nakonec polijeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept