Recept

Vařené kuře se sterilovaným chřestem a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44612

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
175 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Hřebíček
1000 g Kuře
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
250 g Pórek
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
4 polévková lžíce Víno bílé
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 323kJ
8% Sacharidy 29 g
296% Tuky 222 g
28% Sodík 558 mg
96% Bílkoviny 54 g

Vařené kuře se sterilovaným chřestem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kusy, oloupané žampiony rozkrájíme na plátky, na malém kousku másla je orestujeme.

2

Do velkého hrnce dáme na prudkém ohni vařit vodu, když začne vřít, vložíme omyté celé kuře, pokrájenou zeleninu, bobkový list, hřebíček a pepř. Osolíme, stáhneme oheň a přiklopíme poklicí. Na mírném ohni vaříme přibližně hodinu, dokud kuře není měkké, pak je vyndáme, položíme na talíř a necháme trochu zchladnout.

3

Vývar scedíme, vyvaříme na půl litru a uschováme. Zeleninu už nebudeme potřebovat.

4

Z kuřete odstraníme kůži a kosti, maso nakrájíme na úhledné plátky.

5

V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání opékáme přibližně minutu, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme kousky kuřete, za občasného zamíchání vaříme dalších 5 minut, poté přidáme chřest, žampiony, víno, citrónovou šťávu a cukr.

6

Žloutky smícháme se smetanou a worchesterovou omáčkou, směs vmícháme do omáčky. Ještě jednou krátce zahřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s bramborovou kaší a dušenou zeleninou, ozdobené několika snítkami čerstvých bylinek.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept