Jednoduchý recept

Brambory s pastinákem a jablkovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 44614
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

350 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Jablka
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Šalvěj čerstvá
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
9% Sacharidy 31 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 104 mg
7% Bílkoviny 4 g

Brambory s pastinákem a jablkovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

2

Nahrubo strouháme i oloupaný pastinák. Oloupeme cibuli, nasekáme ji na jemno, stejně tak rozsekáme šalvěj. Polovinu šalvěje odložíme stranou. Vejce rozšleháme.

3

Ve větší misce smícháme brambory, pastinák, cibuli, vejce, strouhanku a koření. Směs přikryjeme a necháme 20 minut v chladu odležet.

4

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky.

5

Kostičky jablek, citronovou šťávu, cukr (případně med) dáme do menšího hrnce, přilijeme 2 lžíce vody, dovedeme na ohni k varu, přiklopíme pokličkou a vaříme 8 až 10 minut, kdy ze směsi vznikne husté pyré. Poté hrnec odstavíme a pyré ještě minutu mícháme, dokud není nadýchané. Během míchání přidáme zbylou šalvěj a smetanu.

6

Pudinkové misky vytřeme olivovým olejem, dáme do nich bramborovou směs, povrch potřeme olejem, pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů 15 minut. Znovu potřeme olejem a pečeme dalších 5 minut, dokud směs nezhnědne.

7

Podáváme vyklopené na talířky a přelité jablečným pyré.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept