Thajská kuřecí směs s bazalkou a chilli papričkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská kuřecí směs s bazalkou a chilli papričkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
30 ks | Thajská bazalka |
Dozdobení | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 515,8mg |
Vláknina | 885,0mg |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Thajská bazalka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská kuřecí směs s bazalkou a chilli papričkami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a na mírném ohni osmahneme za stálého míchání cca 1-2 minuty dozlatova. Poté do pánve dáme kousky masa a orestujeme dorůžova. Přidáme rybí a sójovou omáčku, přisypeme cukr a smažíme další 3-4 minuty, až je maso propečené. Vmícháme část lístků bazalky. Zbylé lístky zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. |
3 | Směs rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami bez semínek, restovanou bazalkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Lístky bazalky zprudka krátce osmažíme ve woku v podzemnicovém oleji rozpáleném na 190 °C. Děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.