Těstoviny s krevetami a kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s krevetami a kaviárem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44624 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
25 ml | Citronová šťáva |
8 polévková lžíce | Kaviár |
230 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
4 l | Voda pitná |
100 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 449,6mg |
Draslík | 168,7mg |
Vláknina | 994,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kaviár, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s krevetami a kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme krevety. V hrnci s osolenou vodou mezitím vaříme těstoviny. V pánvi na oleji osmahneme na plátky pokrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájený česnek. Vložíme uvařené a vyloupané krevety, opékáme 2 minuty. Pak krevety vyndáme, do pánve přilijeme vodku, citronovou šťávu, smetanu a vaříme 5 minut, poté pánev odstavíme. Přidáme kaviár, sůl a pepř. Scedíme těstoviny, smícháme je se směsí, na talíři pak ozdobíme krevetami, kaviárem a pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme horké.