Recept

Ryba na grilu se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44625

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 kg Brambory
2 ks Cuketa
1 polévková lžíce Hořčičné semínko
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Polévkové kostky Vitana
1 dl Pomerančová šťáva
1 kg Rybí filety
1 špetka Sůl
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 666kJ
9% Sacharidy 31 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 58 mg
77% Bílkoviny 43 g

Ryba na grilu se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rybí maso nakrájíme na 6 stejných dílů.

2

Rozehřejeme gril a na něj dáme umyté papriky, které propíchneme ostrým nožem. Přibližně po 10 až 12 minutách začne slupka paprik půchýřovatět a černat. papriky vezmeme z grilu, uzavřeme v plastovém sáčku tak, aby k nim nemohl vzduch, necháme zapařit a vychladnout. Vychladlé papriky oloupeme.

3

Připravíme si pomerančovou čalamádu tak, že olivový olej, jemně nasekaný zázvor, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu, balzamicový ocet, pepř a hořčičná semínka důkladně promícháme v misce.

4

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, které napícháme na špízové jehly. Pak je opékáme na nejrozpálenější části grilu 25 až 30 minut a občas potíráme při obracení pomerančovou čalamádou.

5

Na grilu současně s bramborami opékáme po každé straně asi 5 minut i rybí maso, které také potíráme pomerančovou čalamádou.

6

Cukety, které jsme nakrájeli na silnější plátky, pečeme přibližně 8 až 10 minut, než změknou.

7

Zbytek čalamády dáme do vhodného hrnku a necháme na ohni přejít při občasném zamíchání varem.

8

Když jsou brambory, maso a cukety hotové, dáme je na talíře, přidáme k nim papriky a vše přelijeme horkou čalamádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept