Ryba na grilu se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na grilu se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44625 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 kg | Brambory |
2 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Polévkové kostky Vitana |
1 dl | Pomerančová šťáva |
1 kg | Rybí filety |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 799,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Cuketa, Hořčičné semínko, Paprika zelená, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na grilu se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso nakrájíme na 6 stejných dílů. |
2 | Rozehřejeme gril a na něj dáme umyté papriky, které propíchneme ostrým nožem. Přibližně po 10 až 12 minutách začne slupka paprik půchýřovatět a černat. papriky vezmeme z grilu, uzavřeme v plastovém sáčku tak, aby k nim nemohl vzduch, necháme zapařit a vychladnout. Vychladlé papriky oloupeme. |
3 | Připravíme si pomerančovou čalamádu tak, že olivový olej, jemně nasekaný zázvor, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu, balzamicový ocet, pepř a hořčičná semínka důkladně promícháme v misce. |
4 | Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, které napícháme na špízové jehly. Pak je opékáme na nejrozpálenější části grilu 25 až 30 minut a občas potíráme při obracení pomerančovou čalamádou. |
5 | Na grilu současně s bramborami opékáme po každé straně asi 5 minut i rybí maso, které také potíráme pomerančovou čalamádou. |
6 | Cukety, které jsme nakrájeli na silnější plátky, pečeme přibližně 8 až 10 minut, než změknou. |
7 | Zbytek čalamády dáme do vhodného hrnku a necháme na ohni přejít při občasném zamíchání varem. |
8 | Když jsou brambory, maso a cukety hotové, dáme je na talíře, přidáme k nim papriky a vše přelijeme horkou čalamádou. |