Salát z fazolek s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolek s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44628 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Chřest bílý |
120 g | Fazolové lusky zelené |
120 g | Hrášek |
100 g | Květák |
150 g | Majonéza |
120 g | Okurka salátová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 476,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Květák, Majonéza, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolek s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka. Očištěný květák rozebereme na malé růžičky, vložíme do vroucí vody a vaříme také do měkka. Chřest očistíme, pokrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme do měkka. Salát rozebereme na listy, opláchneme, rozkrájíme na proužky. Rajčata a okurky krájíme na tenká kolečka. Hrášek prolijeme studenou vodou. Zálivku připravíme smícháním smetany s majonézou, solí a pepřem. |
2 | Zeleninu necháme okapat, promícháme se zálivkou, před podáváním dáme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.