Těstoviny s hřebenatkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s hřebenatkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44631 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
450 g | Hřebenatka |
450 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
450 g | Těstoviny čtyřvaječné |
225 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 469,9mg |
Vláknina | 226,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s hřebenatkami postup přípravy receptu:
1 | V hlubší pánvi opečeme na másle drobně pokrájenou šalotku do měkka. Přilijeme víno, minutu povaříme. Přilijeme 350 ml vody, na mírném ohni vaříme 10 minut, poté pánev odstavíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na jiné pánvi pečeme na oleji hřebenatky a krevety přibližně 2 minuty, přilijeme k nim vařené víno s vodou a zamícháme. Do směsi vmícháme scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno krájenou pažitku a důkladně promícháme. Ještě na minutu prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.