Střapaté knedlíky z cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Střapaté knedlíky z cukety
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44632 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory |
300 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Cuketa |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 887,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory vařené ve slupce, Cuketa, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Střapaté knedlíky z cukety postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory a cuketu oloupeme, jemně nastrouháme do mísy a po několika minutách zlehka vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme oloupané, jemně nastrouhané brambory a za stálého míchání přisypáváme mouku s krupicí. Nakonec vmícháme vejce a škrobovou moučku. Vše dobře promícháme. |
2 | Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě malé knedlíky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme a pokapeme olejem. |
4 | Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masům. |