Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44639 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Noilly Prat |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 ks | Šalotka |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 176,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Noilly Prat, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou. |
2 | Do kastrolku dáme vařit osolenou vodu, pórky omyjeme, nakrájíme na kolečk a vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách scedíme, pórek udržujeme v teple. |
3 | Nadrobno pokrájíme opláchnutou pažitku a oloupanou šalotku. |
4 | Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí řízky i šalotku a na silném plameni restujeme. Maso během restování obracíme, aby zezlátlo z obou stran, musí však zůstat šťavnaté. Po 15 - 20 minutách je přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple. |
5 | Do šťávy po kuřeti nalijeme Noilly Prat, víno, obě smetany, pár minut povaříme. Nakonec přidáme vařený pórek a za stálého míchání vaříme na mírném ohni ještě 5 minut. |
6 | Hotovou omáčkou polijeme teplé kuřecí řízky, vše bohatě posypeme nakrájenou pažitkou. |
7 | Podáváme s rýží a grilovanou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Recept, bych zjednodušila, pórek nevařit,ale dusit společně s řízky,smetana stačí jedna. Jinak dobré!