Pomerančové pivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 3 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové pivo
Pomerančové pivo
Celkový čas: | 3 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44644 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
5 cl | Citronová šťáva |
4 cl | Fernet stock |
1 l | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 31,0mg |
Vláknina | 200,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fernet stock, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové pivo postup přípravy receptu:
1 | Do dvou dobře vychlazených vysokých sklenic nejprve vlijeme citrónovou šťávu, fernet, zamícháme a každou sklenici doplníme světlým chlazeným pivem. |
2 | Připravený nápoj dále nemícháme, ale ihned podáváme, aby na sklenkách zůstal bílý pěnový klobouček. |
Poznámka
Takto připravený nápoj je vhodné pití do letního období. Podáváme dobře chlazené.