Těstoviny s olihněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s olihněmi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44649 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Majoránka |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
350 g | Olihně |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
230 g | Těstoviny Penne |
150 ml | Víno červené |
3 l | Voda pitná |
Vývar rybí [42659] | |
---|---|
0,8 ks | Bobkový list |
160 g | Celer řapíkatý |
0,8 ks | Cibule |
0,4 ks | Citrony |
0,8 ks | Mrkev kořen |
3,2 ks | Pepř černý celý |
0,8 hrst | Petržel - nať |
520 g | Rybí hlavy |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 266,3mg |
Draslík | 894,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 5,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Majoránka, Olihně, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené, Voda pitná, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Pepř černý celý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Penne, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s olihněmi postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však pouze 3 minuty, poté je důkladně scedíme a odložíme stranou. Do větší zapékací mísy dáme rozehřát olej, opečeme na něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky krájené olihně, 225 ml rybího vývaru a 3 minuty vaříme. Přilijeme víno, vložíme rozkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nadrobno nakrájenou majoránku a bobkový list. Přidáme sůl a pepř dle chuti, vaříme 5 minut, potom přidáme uvařené těstoviny, opět přivedeme k varu a vaříme ještě 7 minut. Vyndáme bobkový list, přimícháme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme. |
2 | Rybí vývar: |
3 | Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Do času vaření je započtena i příprava rybího vývaru.