Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 44649
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Majoránka
6 polévková lžíce Olej olivový
350 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
230 g Těstoviny Penne
150 ml Víno červené
3 l Voda pitná
Vývar rybí [42659]
0,8 ks Bobkový list
160 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
0,4 ks Citrony
0,8 ks Mrkev kořen
3,2 ks Pepř černý celý
0,8 hrst Petržel - nať
520 g Rybí hlavy
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 511kJ
18% Sacharidy 64 g
110% Tuky 82 g
40% Sodík 803 mg
77% Bílkoviny 43 g

Těstoviny s olihněmi postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však pouze 3 minuty, poté je důkladně scedíme a odložíme stranou. Do větší zapékací mísy dáme rozehřát olej, opečeme na něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky krájené olihně, 225 ml rybího vývaru a 3 minuty vaříme. Přilijeme víno, vložíme rozkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nadrobno nakrájenou majoránku a bobkový list. Přidáme sůl a pepř dle chuti, vaříme 5 minut, potom přidáme uvařené těstoviny, opět přivedeme k varu a vaříme ještě 7 minut. Vyndáme bobkový list, přimícháme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme.

2

Rybí vývar:

3

Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.

Poznámka

Servírujeme teplé. Do času vaření je započtena i příprava rybího vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept