Recept

Pečený losos s tomatovým salátem a bramborovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 44654
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 hrst Bazalka
750 g Brambory
0,5 dl Limetková šťáva
750 g Losos - filety
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
5 ks Šalotka
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 930kJ
19% Sacharidy 69 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 310 mg
89% Bílkoviny 50 g

Pečený losos s tomatovým salátem a bramborovým pyré postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 15 - 20 minut, dokud nezměknou. Pak je slijeme a rozšťoucháme.

2

Šalotky, bazalku i pažitku omyjeme a jemně nasekáme. Rajčata pláchneme, nakrájíme na kousky.

3

Vytvoříme bramborové pyré: mléko, máslo a polovinu nasekané šalotky vložíme do hrnce, zahříváme těsně před bod varu. Směs poté vlijeme k rozšťouchaným bramborám, směs podle chuti osolíme, opepříme a uložíme v teple.

4

Připravíme směs na obalení lososa. Polovinu strouhanky s polovinou bazalky, pažitky, 3 lžícemi oleje osolíme a promícháme. Lososa položíme na pečicí papír, ze stran i shora obalíme strouhankovou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut, dokud nemá zlatavou barvu není propečený.

5

Tomatový salát připravíme tak, že v misce smícháme lžíci oleje, limetkovou šťávu, rajčata, zbytek šalotky, bazalky a pažitky. Vše osolíme a opepříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept